Advertentie
Advertentie

Vier spelers op markt elektronische maaltijdcheque

Minister van Administratieve Vereenvoudiging Vincent Van Quickenborne (Open vld) bij de voorstelling van de elektronische maaltijdcheque - Foto Photonews

Vier spelers gaan in België elektronische maaltijdcheques aanbieden. Naast Sodexo en Edenred (ex-Accor), het huidige duopolie voor papieren maaltijdcheques, komen er twee Belgische spelers bij. Dit voorjaar maakte E-ve al bekend de elektronische maaltijdcheque ‘E-kena’ te lanceren. De vierde speler is ‘Monizze’, bevestigde initiatiefnemer Jean-Louis Van Houwe aan De Tijd.

De elektronische maaltijdcheques moeten het systeem eenvoudiger maken. In plaats van papieren cheques fysiek te verdelen, wordt het geld op een rekening gestort. De gebruiker kan dan betalen via een kaart of gsm. De vernieuwing trekt nieuwe spelers aan, waardoor het duopolie doorbroken wordt.

Belgacom


Monizze werkt samen met Pingping, de gsm-betaaldienst van Belgacom, en met PayFair, de door Belgen ontwikkelde nieuwe Europese betaalkaart. Van Houwe maakt zich sterk dat het systeem van e-maaltijdcheques goedkoper zal zijn. Dat punt ligt alvast erg gevoelig bij de distributiesector, die bijkomende kosten vreest voor het systeem van maaltijdcheques.

De e-maaltijdcheque kan worden ingevoerd na de publicatie van het koninklijk besluit daarover. Volgens het kabinet van de federale minister van Ondernemen, Vincent Van Quickenborne (Open VLD), heeft de koning het besluit gisteren ondertekend. Het kabinet bevestigt dat er rekening wordt gehouden met vier spelers voor e-maaltijdcheques.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud