Advertentie
Advertentie

Vlaams echtpaar koopt na plastic zakken nu ook uitzendkantoor

Sinds enkele jaren is er een overnamegolf in de uitzendsector. ©Lieven Van Assche

Het Gentse investeringsfonds Straco van het echtpaar De Raedt-Verheyden koopt de meerderheid van uitzendkantoor Forum Jobs.

De overname van Vio Interim door SDWorx, ASAP en Select HR die in de etalage werden gezet, ondernemer Philip Cracco die een nieuwe uitzendgroep uit de grond stampt en nu de overname van Forum Jobs door Straco: er komt geen einde aan de overnamegolf in de sector van uitzendkantoren.

Straco lijft Forum Jobs niet volledig in, maar rijft wel een 'nipte meerderheid' van de aandelen binnen. Investeringsfonds Koramic van de bekende ondernemer Christian Dumolin blijft de op één na grootste aandeelhouder. CEO Kristof Sanders behoudt ook een participatie en blijft operationeel aan het roer. Beide partijen hebben een aandelenpakket verkocht aan Straco.

Van bierbakken tot plastic zakken

Achter Straco gaat het 67-jarige echtpaar Gino De Raedt - Frederica Verheyden schuil. Verheyden werd groot met Medina, een keten van medische labo's in Vlaanderen.

De Raedt verkocht midden jaren 90 DW Plastics, een fabrikant van plastic bierkratten uit Bilzen, aan de Britse verpakkingsreus DS Smith. De Britten produceren vandaag nog steeds bierbakken in Bilzen, en investeerden begin dit jaar nog stevig in de fabriek.

In 2015 nam het koppel Cedo over, een Brits bedrijf dat naar eigen zeggen Europees marktleider is op de markt voor plastic zakken, waaronder vuilniszakken.

Volgens de jaarrekening voor het boekjaar 2016 zit Straco op een eigen vermogen van ruim 437 miljoen euro. Volgens de website van de investeringsmaatschappij houdt Straco zich vandaag vooral bezig met private equity en vastgoed.

Fors stijgende omzet

103 miljoen
Stevige groei
De omzet van Forum Jobs is vorig jaar met 21 procent gestegen naar 103 miljoen euro.

Dumolin is opgetogen met de intrede van Straco. 'Onze nieuwe partner Straco zal voor continuïteit zorgen', zegt hij. 'Het familiale investeringsfonds staat erom bekend voor de lange termijn te investeren.'

In de afgelopen jaren steeg de omzet van Forum fors, vorig jaar met 21 procent naar 103 miljoen euro. Het aantal kantoren steeg met 5 vestigingen naar een totaal van 30.

Ook de winst nam toe. De bedrijfswinst met 38 procent naar 9,8 miljoen euro. De nettowinst dikte 5 procent aan en klokte af op 6 miljoen euro.

Overnames

'Het is de bedoeling dat we blijven groeien', zegt Dumolin. Op eigen kracht, maar overnames zijn niet uit te sluiten, geeft hij aan. 'You never know. Forum Jobs heeft sterke aandeelhouders, dus al er kansen zijn: why not?'

Bart Elias, de CEO van Straco, bevestigt de overname maar wil verder geen commentaar geven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud