Advertentie
Advertentie

Waterland ook in Nederland aan boord bij consultant Moore

Marco Utermark (links), de voorzitter van het directiecomité van Moore DRV, en directielid Marco du Pré. ©Moore DRV

Na België, het Verenigd Koninkrijk en Ierland stapt de investeringsgroep Waterland nu ook in Nederland in het kapitaal van de consultant Moore.

Moore, een accountancy- en adviesgroep, is een van de subtoppers in de sector die gedomineerd wordt door de klassieke Big Four (Deloitte, PwC, EY en KPMG). In België is Moore sinds 2020, toen Waterland een belang nam van 55 procent, een wat vreemde eend in de bijt: de Big Four en de meeste andere subtoppers zijn traditioneel in handen van hun partners en niet van andere aandeelhouders.

Moore Belgium kon door de steun en de expertise van Waterland de turbo zetten op zijn groei. In drie jaar tijd werd het aanzienlijk groter dankzij 40 overnames. Het kan ook terugvallen op samenwerking met andere leden van het onafhankelijke Moore in andere landen, zeker omdat Waterland ook aan boord kwam bij het Londense kantoor Moore Kingston Smith en bij Moore Ireland, in beide gevallen vorig jaar. Daarnaast heeft Waterland nog belangen in drie andere spelers in de sector, maar die staan volledig los van het Moore-netwerk.

Advertentie

Zuid-Nederland

De investeringsmaatschappij voegt met Nederland een vierde land toe aan haar aanwezigheid in Moore, door in het Zuid-Nederlandse Moore DRV te stappen. Die Moore-tak richt zich op middelgrote en grote ondernemingen in sectoren zoals auto, bouw, transport en logistiek met diensten als audit, belasting- en hr-advies, accountancy en corporate finance.

Moore DRV heeft al een behoorlijke omvang. Door de recente aansluitingen van enkele sectorgenoten, met Ruitenburg en Van Noordenne Accountants als jongste aanwinsten, telt de consultant 1.350 werknemers en 20 vestigingen. De verwachte omzet voor dit jaar is 110 miljoen euro, zonder de recente aansluitingen.

Overnames

Net zoals in België gaat Waterland Moore DRV verder helpen uitbouwen. De instap van Waterland 'stelt ons in staat versneld te investeren in zowel een uitbreiding van onze kernactiviteiten als in onze overnamestrategie', zegt Moore DRV-directievoorzitter Marco Utermark. 'Een nauwere samenwerking met onze andere Moore-investeringen biedt kansen voor klanten en medewerkers', zegt Waterland-partner Matthias Geyssens.

Geyssens zei eerder dat de investeringsmaatschappij haar verschillende Moore-participaties wil uitbouwen tot een pan-Europese groep. De leden daarvan kunnen dan niet alleen samenwerken, maar ook via kruisparticipaties investeren in gezamenlijke initiatieven. Waterland ziet de bouw van die Europese groep als een meerjarenproject. Aan een exit denkt het dus nog niet. Het is niet bekend welke landen nog op de radar staan. Financiële details over de Nederlandse deal maakt Waterland niet bekend.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.