Wim Dejonghe herverkozen als voorzitter Allen & Overy

Wim Dejonghe heeft er al twee CEO-termijnen en één voorzitterstermijn op zitten bij Allen & Overy. © Sofie Van Hoof

De West-Vlaming Wim Dejonghe is herverkozen als voorzitter van het internationale advocatenkantoor Allen & Overy. Hij krijgt een nieuwe CEO naast zich.

Dejonghe begint in mei aan zijn tweede vierjarig termijn als voorzitter. Hij bekleedde die functie al sinds 2016. Daarvoor had hij er ook al twee mandaten op zitten als CEO van Allen & Overy. Hij was in 2008 de eerste Belg die erin slaagde aan de absolute top te komen van een van de prestigieuze Londense advocatenkantoren van de zogenaamde 'Magic Circle'. In 2012 werd hij herverkozen voor een periode van vier jaar.

Allen & Overy krijgt de komende vier jaar wel een nieuwe CEO. Andrew Ballheimer geeft eind april de fakkel door aan Gareth Price.

Dejonghe begon zijn carrière als assistent internationaal recht aan de KU Leuven. Hij ging nadien aan de slag bij het Belgische kantoor Loeff Claeys Verbeke. In 1993 werd hij vennoot bij Loeff Claeys Verbeke. Na de fusie van dat kantoor met Allen & Overy in 2001 werd hij er ook vennoot. Hij leidde het Belgische kantoor tot 2008.

Marktleider

Dejonghe is niet de enige Belg aan de top bij Allen & Overy. Dirk Meeus, de managing partner van het Belgische kantoor, is sinds 2011 op internationaal vlak ook medeverantwoordelijk voor de vennootschapsrechtspraktijk ('corporate' praktijk). Hij trad onder meer op als adviseur bij de overname van Delhaize door Ahold, de verkoop van Omega Pharma, de beursgang van Shurgard in Brussel en de verkoop van Bureau van Dijk.

Allen & Overy trad het afgelopen jaar op als adviseur bij 1.693 deals (overnames, kapitaaloperaties, obligatie-uitgiftes, leningen en projectfinanciering). Dat is 17 procent meer dan de nummer twee (Latham & Watkins).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud