Leysen-telg en BNP Paribas Fortis stappen in tomatenkweek

©RV DOC

De durfkapitaalpoot van BNP Paribas Fortis en een telg van de Antwerpse familie Leysen stappen in de tomatenkweker Stoffels. Het prijskaartje van de transactie is niet bekend.

Als u tomaten koopt in de supermarkt, is de kans groot dat ze van bij Stoffels komen. De grootste onafhankelijke Belgische tomatenproducent - lees: een speler die niet gebonden is aan een veiling - verkoopt er 10.000 ton per jaar, onder meer aan Colruyt, Carrefour, Albert Heijn, Makro en Metro.

Stoffels is ook het bedrijf achter Automato, de allereerste draaibak die kersverse tomaten - net zoals bij een kauwgumbak - hygiënisch aanlevert.

Stoffels kweekt, verpakt en verhandelt al sinds 1995 tomaten. Het haalt een omzet van 30 miljoen euro. Tot nu toe was het bedrijf volledig in handen van Paul Stoffels en zijn echtgenote Petra Veldman. Na de instap van BNP Paribas Fortis’ durfkapitaalpoot en van de familiale investeringsmaatschappij Invale behouden zij de meerderheid. Invale is het vehikel van Thérèse Leysen, de dochter van wijlen Vaast Leysen en de zus van Mark Leysen (verzekeringsgroep Vanbreda Risk & Benefits).

Tot nu toe was het bedrijf volledig in handen van Paul Stoffels en zijn echtgenote Petra Veldman. Zij behouden de meerderheid.

‘We zochten met de hulp van PwC een partner met een engagement op de lange termijn die naast financiële middelen ook kennis op het vlak van fusies en overnames kon aanbrengen om ons bedrijf een rol te laten meespelen in de Europese consolidatie in onze sector’, klinkt het bij Stoffels. 

Het is de tweede keer in korte tijd dat BNP Paribas Fortis’ durfkapitaalpoot samen met een partner in een bedrijf investeert. Eerder deze week was dat ook het geval bij de lichtreclamespecialist Sign & Facade. ‘We investeren ook alleen en zullen dat blijven doen. Maar we willen daarnaast ook meer coinvesteringen realiseren’, zegt Raf Moons, hoofd private equity bij ’s lands grootste bank.

In de durfkapitaalportefeuille van BNPP Fortis zitten onder meer de dampkappenproducent Novy, de entertainmentgroep Studio 100 en het labobedrijf Quality Assistance.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud