Miljoenen euro's voor Filip Balcaen en Philippe Vlerick

Filip Balcaen is een van de grootste aandeelhouders van Pentahold. ©Emy Elleboog

De investeerder Pentahold vermindert zijn kapitaal met 25 miljoen euro.

De investeringsmaatschappij Pentahold voert een kapitaalvermindering van 25 miljoen euro door. Dat leert een dinsdag verschenen akte in het Belgisch Staatsblad. De operatie brengt het kapitaal terug tot 42,8 miljoen euro.

Mogelijk heeft de operatie te maken met de beslissing van de federale regering om kapitaalverminderingen vanaf begin volgend jaar strenger te belasten. Daarbij komt dat de investeerder onlangs uit het kapitaal van het orthopedisch bedrijf Vigo stapte

Pentahold heeft nu nog vier participaties over. Het gaat om Ver­gokan (ka­bel­draag­sys­te­men), Oh! Green (tuin­cen­tra) en Devan (spe­ci­aal­che­mie). Pen­ta­hold in­ves­teer­de voorts af­ge­lo­pen zomer samen met en­ke­le part­ners in Con­cept En­gi­neers, een Ne­der­land­se pro­du­cent van op­ti­sche sor­teer­ma­chi­nes.

Ach­ter Pen­ta­hold zit­ten de on­der­ne­mers Filip Bal­caen (ex-Bal­ta), Paul Thiers (ex-Uni­lin), Phi­lip­pe Vle­rick (KBC, UCO), de Luxem­bur­ger Ed­mond Müller (Les Moulins de Klein­be­t­tin­gen; bloemmolens) en Theo Rous­sis (Ra­va­go, KBC). Rous­sis ver­ving een tijd­je ge­le­den Marc Sa­ve­rys (CMB) als aan­deel­hou­der. Balcaen en Müller zijn de grootste partijen in het kapitaal.

 

Lees verder

Gesponsorde inhoud

Partner content