Waterland stapt in voedingssupplementen

Oprichter en CEO Roger Anné blijft na de transactie aan boord bij Aminolabs. ©Emy Elleboog

Het Belgisch-Nederlandse investeringsfonds Waterland stapt in de Limburgse specialist in voedingssupplementen Aminolabs. Dat vernam De Tijd. Het is de derde transactie van Waterland dit jaar in België.

Aminolabs ging dit voorjaar met behulp van het fusie- en overnamehuis SDM Valorum op zoek naar een partner om zijn groeiparcours voort te zetten. In juli berichtte De Tijd al dat Waterland exclusieve gesprekken voerde met het oog op een instap in de Limburgse groep. De deal is nu rond.

Hoeveel Waterland op tafel legt, is onduidelijk. CEO en oprichter Roger Anné behoudt na de deal in ieder geval een substantieel belang in het bedrijf. Hij blijft operationeel aan boord en zal het managementteam leiden. De Vlaamse investeringsmaatschappij PMV ondersteunde de groei van Aminolabs, maar Anné controleerde het bedrijf tot nu toe nog steeds.

Pillen en fitness

Groei staat bovenaan op de agenda van Waterland en Anné, zowel via autonome groei als via overnames. De ervaring van Waterland als voormalig (mede-)eigenaar van Omega Pharma en van de fitnessketen HealthCity kan daarbij van pas komen.

Aminolabs is gespecialiseerd in sportvoeding, dieetproducten en voedingssupplementen, zoals middeltjes om atleten sneller te laten lopen, paarden hoger te laten springen, het cholesterolgehalte onder controle te houden of een kater weg te werken. De bio-ingenieur Anné stampte de onderneming in 1993 uit de grond en zette in op producten gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

De Hasseltse groep realiseert meer dan 45 miljoen euro omzet. In 2013 was dat nog 35 miljoen. Aminolabs is aanwezig in een dertigtal landen. Het kondigde in januari nog aan dat het een kantoor in Dubai heeft geopend.

Aminolabs is de derde transactie van Waterland in België dit jaar. Het stapte in Intelligent, de Belgische marktleider in het beheer van websites en online-infrastructuur. Het investeringsfonds kocht ook de kansspelengroep Napoleon Games en, via dezelfde transactie, het casino van Knokke. In de Belgische portefeuille van Waterland zitten ook de kranengroep Sarens, de brouwerij Bosteels (Kwak, Tripel Karmeliet) en de isolatiegroep Ipcom.

Het investeringsfonds haalde begin dit jaar 1,55 miljard euro op in het kader van het fonds Waterland VI. Onder meer de Vlaamse ondernemers Filip Balcaen en Marc Coucke investeerden in het fonds.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud