Wissel van de wacht aan top investeringsvehikel Balcaen

Filip Balcaen is uitvoerend voorzitter bij Baltisse, het investeringsvehikel van zijn familie. ©Emy Elleboog

Marc Janssens wordt de nieuwe CEO van Baltisse, het investeringsvehikel van ondernemer Filip Balcaen. Hij volgt Didier Ysenbaert op, die met pensioen gaat.

Janssens werkt al sinds 2015 bij Baltisse. De voormalige zakenbankier en vennoot van de beursvennootschap Petercam was er tot nu toe verantwoordelijk voor het beheer van de portefeuille van beursgenoteerde participaties en van het belang van Balcaen in de Amerikaanse vloerbekledingsreus Mohawk.

Hij volgt als 'general director' Didier Ysenbaert op, die op zijn 67ste met pensioen vertrekt. Ysenbaert blijft wel nog bestuurder bij Baltisse en zal enkele dossiers blijven opvolgen. Hij was tussen 2001 en 2008 financieel directeur van Balta, de tapijtgroep die decennialang in de handen van de familie Balcaen was. Filip Balcaen is uitvoerend voorzitter van Baltisse.

Het investeringsvehikel van de Balcaens focust vooral op twee activiteiten: vastgoed en private equity (niet-beursgenoteerde bedrijven). In de vastgoedportofolio zitten onder meer de IBM-toren in de Brusselse Noordwijk, het Century Center in Antwerpen, het kantoor Royal Park in Luxemburg en een voormalige NMBS-site aan het station van Namen.

In de private-equityportefeuille zitten onder meer Stevia One dat het natuurlijke calorieloze zoetmiddel stevia maakt, de specialist in knelpuntberoepen House of Talents, de Poolse producent van brandwerend glas Polflam en de West-Vlaamse accountant Partners in Accountancy.

Filip Balcaen is met enkele andere captains of industry een van de oprichters van de investeringsmaatschappij Pentahold.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud