AB InBev-telg helpt plastieken verpakkingen af te breken

©Dieter Telemans

Frédéric de Mévius, een telg van een van de Belgische families achter de bierreus AB InBev, stapt in het Britse bedrijf Polymateria. Zijn nieuwe fonds Planet First legt daar 15 miljoen pond (16,5 miljoen euro) voor op tafel.

Frédéric de Mévius stapte eind 2018 na bijna een kwarteeuw op bij de investeringsmaatschappij Verlinvest. Zijn vertrek ging gepaard met de verkoop van zijn participatie aan de familie de Spoelberch, die andere AB InBev-familie.

Maar hij bleef niet lang uit de investeringsbranche weg. Begin dit jaar werd hij hoofdaandeelhouder van Venturi Partners, een nieuw investeringsfonds dat focust op Indiase en andere Aziatische groeibedrijven. Hij lanceerde een tijdje geleden ook een eigen fonds: Planet First Partners.

Dat investeerde zopas 15 miljoen pond (16,5 miljoen euro) in het Britse bedrijf Polymateria. Dat chemiebedrijf ontwikkelde een procedé dat bij de productie van plastieken verpakkingen gebruikt kan worden en dat het plastiek biologisch afbreekbaar maakt. De verse middelen die Planet First aanbrengt zullen de internationalisering van Polymateria ondersteunen. Het bedrijf hoopt volgend jaar 30 miljoen pond (33 miljoen euro) omzet te realiseren.

Planet First verwerft een 'substantieel' minderheidsbelang in Polymateria en de Mévius komt in de raad van bestuur.

Planet First verwerft een 'substantieel' minderheidsbelang in Polymateria en de Mévius komt in de raad van bestuur. Die zal worden voorgezeten door Marc Bolland (ex-CEO Marks & Spencer). Ook Simon Susman (ex-CEO retailgroep Woolworths) wordt er bestuurder. Polymateria is de tweede participatie van Planet First. Dat investeerde ook al in N+P, dat afval recycleert tot brandstof.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud