Ackermans investeert in Azië-fonds AB InBev-telg

Ackermans & van Haaren, de familie Peugeot en Frédéric de Mévius (foto) zijn de hoeksteeninvesteerders van Venturi Partners I. ©Dieter Telemans

Ackermans & van Haaren wordt een van de hoofdinvesteerders van het durfkapitaalfonds Venturi Partners rond de AB InBev-telg Frédéric de Mévius. De holding steekt 20 miljoen dollar (16,5 miljoen euro) in het fonds.

Ackermans & van Haaren (AvH) wordt een van de hoeksteeninvesteerders in Venturi Partners Fund I, naast Frédéric de Mévius en Peugeot Invest, een investeringsvehikel van de familie Peugeot.

Venturi Partners werd begin vorig jaar opgericht en mikt op een kapitaal van 150 miljoen dollar. Het wordt geleid door Nicolas Cator, een van de vroegere medewerkers van de Mévius toen die nog voorzitter en aandeelhouder (10%) was van Verlinvest. Ze verlieten allebei bijna gelijktijdig het investeringsvehikel waar de AB InBev-familie de Spoelberch de plak zwaait.

Venturi Partners is gebaseerd in Singapore en focust op Indiase en andere Aziatische groeibedrijven uit de consumentensector. Het deed al een eerste investering: het stak geld in de onlinedesignwinkel Livspace. Ook de Zweedse meubelreus IKEA, de zakenbank Goldman Sachs en de private-equityreus Texas Pacific zitten in het kapitaal van Livspace, net als de Belgen achter Kharis Capital (Quick, Burger King, O'Tacos) et de families Hannecart en Vande Vyvere.

Architect

Cator is een van de architecten van de Indiase strategie van Verlinvest. In Verlinvests portefeuille zitten Indiase bedrijven als Sula Vineyards (het grootste wijndomein van het land), de sauzenproducent Veeba's of nog het leerplatform Byju's, waarvan de waardering de jongste jaren exponentieel groeide.

Venturi Partners is niet het enige fonds van de Mévius sinds zijn vertrek bij Verlinvest. Vorig jaar richtte hij samen met voormalig Verlinvest-topman Alexander de Wit Planet First Partners op, een fonds dat focust op duurzaamheid. De eerste fase van de geldinzameling voor Planet First is rond en er staat al 170 miljoen euro op de bankrekening.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud