AvH drijft belang in Sipef lichtjes op

Luc Bertrand heeft zijn greep op de plantageholding Sipef nog wat verstevigd. ©Dries Luyten

De Antwerpse investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren (AvH) en de familie Bracht controleren samen nu meer dan 40 procent van de plantageholding.

Uit een transparantiemelding blijkt dat Ackermans & van Haaren , dat geleid wordt door Luc Bertrand, nu 27,653 procent van Sipef  in handen heeft. Dat is een klein procent meer dan voorheen. Volgens het jongste jaarverslag, dat over 2014, bezat AvH voordien een controlebelang van 26,78 procent.

Vermoedelijk hebben Bertrand & co gebruik gemaakt van de koerszwakte bij Sipef om aandelen bij te kopen. De forse terugval van de palmolieprijs en de zwakke rubberprijs wegen op de resultaten van het plantagebedrijf en eveneens op de koers van het aandeel. In mei vorig jaar piekte het aandeel Sipef op 64 euro, maar sindsdien is de koers stelselmatig verzwakt. Maandagavond bedroeg de slotkoers 45,44 euro.

Cabra en Gedei, de investeringsverhikels van de familie Bracht, hebben hun belangen niet gewijzigd. De participatie van Groep Bracht bedraagt nog 12,796 procent.

Aangezien AvH en Groep Bracht een akkoord hebben gesloten en in onderling overleg handelen, controleren ze samen nu 40,449 procent van Sipef.

Sipef baat palmolie- en rubberplantages uit in Indonesiƫ en Papoea, een theeplantage in Indonesiƫ en is actief in bananen en palmolie in Ivoorkust.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud