Advertentie

Belgisch dakfonds voor groeibedrijven tankt 65 miljoen extra

Het Belgian Growth Fund gaat onrechtstreeks Belgische groeibedrijven ondersteunen.

Het Belgian Growth Fund, een fonds dat onrechtstreeks Belgische groeibedrijven zal ondersteunen, heeft zijn vuurkracht opgevoerd tot 278 miljoen euro.

Het Belgian Growth Fund werd in de steigers gezet door de voormalig federaal minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). Het moet Belgische bedrijven helpen financieren die op zoek zijn naar grote kapitaalinjecties, vanaf pakweg 15 à 20 miljoen euro. Het fonds doet dat niet door rechtstreeks in die bedrijven te investeren, maar door geld beschikbaar te maken voor gespecialiseerde investeringsfondsen.

Het fonds startte eerder dit jaar met 213 miljoen euro aan toegezegde middelen. In een tweede closing wordt dat nu met 65 miljoen opgetrokken tot 278 miljoen euro. Dat komt in de buurt van de 300 miljoen die bij de lancering als doelstelling was vooropgezet. De komende maanden moeten er nog middelen bijkomen.

Het grootste deel van het extra geld is afkomstig van M.R.B.B., de holding van de Boerenbond. Het dakfonds heeft ook diverse institutionele investeerders zoals banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen als aandeelhouder, evenals ‘family offices’ die het vermogen van rijke familie beheren.

Het beheer van het Belgian Growth Fund werd door de federale overheid (FPIM) toevertrouwd aan de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) en BNP Paribas Fortis Private Equity. De eerste investeringen moeten nog deze maand volgen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud