Belgische investeerder M80 koopt Franse specialist in voedingssupplementen

Peter Maenhout, de oprichter en CEO van het investeringsfonds M80.

Het private-equityfonds M80 van de ex-Gimv-topmanager Peter Maenhout verwerft een meerderheidsbelang in de Franse onderneming Strapharm. Dat meldt M80.

M80 werd eind vorig jaar opgericht door Peter Maenhout, die bij Gimv onder meer het fonds Gimv-XL leidde, en haalde in een eerste fase meer dan 100 miljoen euro op. Het investeringsteam van M80 kan voorts onder meer rekenen op de expertise van de bekende serieondernemer José Zurstrassen die mee aan de basis lag van succesvolle bedrijven als Skynet en Keytrade.

Het fonds focust op groeibedrijven in de consumentensector, de gezondheidszorg, businessdiensten en de maakindustrie. Het wil vooral investeren in ondernemingen die het kan helpen digitaliseren om de omzet te verhogen en efficiënter te worden.

In april dit jaar had M80 met de Belgische deurenfabrikant Theuma een eerste deal beet. Daar zijn intussen twee bedrijven bijgekomen: de Luxemburgse internetdienstenleverancier Gandi.net en de Franse verzekeringsmakelaar Eurodommages.

Retailers

Nummer vier in de rij is het eveneens Franse Strapharm. Daar neemt M80 een meerderheidsbelang, naast het management. Strapharm is een ontwikkelaar en producent van voedingssupplementen. De firma werkt zowel voor bekende merken als onder private label voor grote retailers in Frankrijk en het buitenland. Strapharm heeft het volledige gamma van voedings- en dieetsupplementen in huis, inclusief producten die de immuniteit en sportprestaties verhogen als middeltjes voor huisdieren. 

De nieuwe aanwinst kent een sterke groei en M80 meent dat die nog kan worden versneld. De nieuwe eigenaar denkt bijvoorbeeld dat Strapharm goed geplaatst is om een rol te spelen in de verwachte consolidatie van de sector.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud