Advertentie

Berlijners zetten grootste cryptofonds van Europa op

Jascha Samadi en Sebastian Blum, de oprichters van Greenfield One. ©Greenfield One

Het Duitse investeringsfonds Greenfield One heeft met 135 miljoen euro het grootste cryptofonds van Europa op poten gezet.

Het in Berlijn gevestigde Greenfield One werd in 2018 opgericht door de durfkapitaalexperts Jascha Samadi en Sebastian Blum. De investeringsmaatschappij legt zich toe op start-ups die draaien rond Web 3.0 of een internet waar mensen interageren via gedecentraliseerde platformen, eerder dan via de 'klassieke' giganten zoals Google of Meta (Facebook). Een voorbeeld is de blockchaintechnologie die gebruikt wordt voor cryptomunten.

Greenfield One heeft al twee fondsen opgezet en pakt nu uit met een derde, van 135 miljoen euro. Dat is daardoor het grootste cryptofonds van Europa. Het geld komt van bestaande en nieuwe investeerders, zoals de mediagroep Bertelsmann, de telecomoperator Swisscom, Commerzventures (Commerzbank) en family office Lennertz & Co, dat eigen blockchainfondsen heeft.

Het nieuwe fonds van Greenfield One mikt op ongeveer 35 investeringen. Het heeft al geld gestopt in enkele bedrijven zoals Darkblock (een gedecentraliseerd platform voor het beheer van toegangsrechten voor NFT's) en Paladin (een protocol voor het uitlenen van rechten). Greenfield One investeerde eerder aan de zijde van het Belgische blockchainfonds Tioga Capital in de internetbeveiliger Nym.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud