Boëls shoppen nog eens bij Aziatisch Zalando

Harold Boël, de CEO van de holding Sofina. ©Thomas De Boever

De holding Sofina investeert voor de tweede keer in het Singaporese Zilingo, naar aanleiding van een kapitaalinjectie van 226 miljoen dollar (200 miljoen euro).

Zilingo is een Aziatische variant van de online modewinkel Zalando. De webwinkel, met promoties voor 'dresses to die for' en 'must own trousers', richt zich op de hele Zuidoost-Aziatische markt.

Sofina  was een jaar geleden de belangrijkste investeerder in een kapitaalronde van 54 miljoen dollar bij het Singaporese bedrijf. Dat was de derde financieringsronde van Zilingo. Ook bij de huidige ronde legt de Boël-holding opnieuw geld op tafel. Het is niet bekend hoeveel. Zilingo wordt bij de operatie op bijna 1 miljard dollar gewaardeerd.

Het vers geld moet dienen voor de expansie van het bedrijf. De online modewinkel wil onder meer uitbreiden in de Filipijnen, Indonesië en Australië. Het iconische Amerikaanse investeringsfonds Sequoia - waarmee Sofina al jarenlang co-investeert - is ook opnieuw van de partij. Het Singaporese staatsinvesteringsfonds Temasek en het Duitse fonds Burda pompen ook geld in het bedrijf.

China

Sofina - op het eerste gezicht een conservatieve holding - richt zijn pijlen al langer op de snelgroeiende technologiesector en op Azië. In China zit de holding van de Boëls ook in het kapitaal van Carebridge, het ontwikkelingsproject van het toonaangevende Chinese ziekenhuis Jiahui in Sjanghai. Ze investeerde ook in het investeringsfonds China Renaissance Capital Investment,

Sofina investeerde de jongste maanden opvallend veel in China. In de tweede jaarhelft van 2018 stapte het in drie Chinese bedrijven: de producent van endoscopiemateriaal Aohua, de horlogeketen Xinyu en het online leerplatform Zhangmen. In september vorig jaar stak het voor de tweede keer geld in de Chinese online kruidenier Miss Fresh.

India

De jongste jaren schaarde de Boël-holding zich bij de westerse investeerders die op de Indiase markt focussen. Ze is er onder meer aandeelhouder (10%) van het bedrijf achter de leerapp Byju's, waarop een waarde plakt van bijna 4 miljard dollar.

Het is de tweede investering van Sofina in een korte tijdspanne. Vorige week raakte bekend dat het 270 miljoen pond (309 miljoen euro) op tafel legde voor een participatie van 20 procent in de privéscholengroep Cognita.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud