Buy-Out Fund bekijkt 'strategische opties' Euro-Diesel

Philippe Gillain, de CEO van Euro-Diesel - Foto Elodie Timmermans ©Elodie Timmermans

Het durfkapitaalfonds Buy-Out Fund bekijkt de 'strategische opties' voor zijn portefeuillebedrijf Euro-Diesel. Het heeft KBC Securities in de arm genomen om hem daarin bij te staan. Dat vernam De Tijd van meerdere bronnen.

Het 'bekijken van strategische opties' staat vaak synoniem voor een verkoop. Sommige bronnen stellen evenwel dat het nog niet formeel vaststaat dat de oefening bij het Luikse bedrijf zal uitmonden in een verkoopproces.

Euro-Diesel is een producent van noodgeneratoren die stroompannes opvangen. Die generatoren worden gebruikt door IT-bedrijven, banken, luchthavens, ziekenhuizen en andere bedrijven waar gevoelige productiesystemen aanwezig zijn. De groep boekte in 2012-13 68,3 miljoen euro omzet en een bedrijfswinst van 5,9 miljoen. Daar bleef netto nog 3,2 miljoen van over.

Seghers

Buy-Out Fund stapte begin 2003 voor minder dan 8 miljoen euro aan boord van het Luikse bedrijf. Het bezit ongeveer 85 procent van de aandelen. Tot 2003 was Euro-Diesel een onderdeel van het technologiebedrijf Seghers Better Technology (SBT). Het werd uit SBT gelicht toen die groep failliet ging. De overnameprijs van Buy-Out Fund lag merkelijk lager dan een eerder overnamevoorstel van General Electric (GE). Dat bood tussen 20 en 23 miljoen. Maar de curatoren van SBT gingen in op de wensen van de directie van Euro-Diesel om niet in zee te gaan met de Amerikanen.

Euro-Diesel is de laatste participatie van het Buy-Out Fund, dat al jaren in desinvesteringsfase zit. Het werd in 1999 opgericht en kreeg een kapitaal van bijna 39 miljoen euro mee. Gimv bracht een derde van het kapitaal aan. Ook verzekeraar Mercator (nu Baloise) en ander beleggers stapten in het fonds. Het investeerde onder meer in de fitnessketen Fyzix, de fruitverwerker Mondi Foods, Omnistor (accessoires voor kampeerauto's en caravans), maar ook de pizzaketen Pizza Hut België.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud