opmerkelijk

Damian Marley investeert in cannabis

©AFP

De zoon van de reggaester wordt samen met een enkele andere durfkapitalisten eigenaar van een media-imperium dat focust op marijuana.

Damian 'Jr Gong' Marley, een van de meest bekende zonen van Bob, en zijn partners leggen 70 miljoen dollar (63 miljoen euro) op tafel voor Trans-High Corporation (THC). Pour la petite histoire: tetrahydrocannabinol of THC is het chemisch bestanddeel dat in canncabis een invloed heeft op het menselijk bewustzijn.

Trans-High Corporation omvat het gespecialiseerde magazine High Times en is de organisator van de Cannabis Cup-competities. 'De deal laat ons toe om actief te worden in een industrie waar een meer laaghangend fruit is dan in eender welk andere industrie... zonder de plant zelf te benaderen', zegt Adam Levin, die CEO van THC wordt. Levin vergelijkt High Times, het vlaggenschip van THC, met tijdschriften als Cigar Aficionado en Wine Spectator.

Damian Marley timmert intussen aan een eigen cannabis-imperium. Hij opende al een gespecialiseerde drogisterij in de staat Colorado - waar cannabis legaal is - en heeft plannen om een voormalige gevangenis in Californië om te bouwen tot een omvangrijke marijuana-kwekerij.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud