‘Datingbureau voor marketeers' haalt twee miljoen op

De oprichters van Sortlist: Michael Valette, Charles De Groote, Thibaut Vanderhofstadt en Nicolas Finet. ©Sortlist

Sortlist.be, een Belgische start-up die een platform ontwikkelde om bedrijven in contact te brengen met marketing- en communicatiebureaus, haalt 2 miljoen euro op bij de Waalse investeerder Sambrinvest en drie business angels.

Sortlist werd in 2014 opgericht en haalde begin 2015 een half miljoen op bij enkele vermogende investeerders, onder wie de familie Janssen (UCB, Solvay, Sofina), Delhaize-bestuurder Didier Smits, Petercam-directeur Alexandre De Groote en het Lean Fund.

Voor de nieuwe kapitaalronde klopt de startup aan bij Sambrinvest en bij drie particuliere investeerders, onder wie Mike Vandenhooft (Newpharma) en en François Van Uffelen (Babelway). De derde investeerder is niet bekend.

Medeoprichter en CEO Thibaut Vanderhofstadt wil met de extra centen uitbreiden in Europa. Sortlist is nu al aanwezig in Frankrijk, Nederland en Spanje. ‘Tegen 2020 willen we de Europese leider worden’, klinkt het.

De troef van Sortlist is een grote database van agentschappen en projecten, in combinatie met intelligente software die een bedrijf kan koppelen aan het beste agentschap.

Sortlist telt ruim 40 werknemers en bemiddelde vorig jaar in 11.000 projecten met een waarde van 162 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud