Dominique Leroy gaat durffonds Ergon adviseren

Dominique Leroy gaat na Bain nu ook Ergon adviseren. ©Isopix

Dominique Leroy, de voormalige CEO van Proximus, wordt adviseur van het durffonds dat gelinkt is aan de familie Frère. Het is haar tweede opdracht sinds haar vertrek bij de telecomgroep vorig jaar.

Leroy werd in november adviseur (senior advisor) bij de consultant Bain. 'Het is een puur adviserende rol, goed voor maximaal een dag werk per maand', verklaarde ze toen. 'Indien nodig kan Bain mijn ervaring gebruiken voor bepaalde dossiers.'

Ze krijgt nu een gelijkaardige rol bij Ergon. Dat is een investeringsfonds gelinkt aan de Frère-holding GBL. Ze wordt het 15de lid van de adviesraad van Ergon. Daarin zetelen onder meer Luc Vandewalle (ex-CEO van ING België) en de innovatieondernemer Peter Hinssen. Leroy wou geen commentaar kwijt.

Dominique Leroy is ook bestuurder bij de distributiegroep Ahold Delhaize en bij de Franse bouwmaterialengroep Saint-Gobain.

Behalve die twee adviserende functies is Leroy ook nog bestuurder bij de distributiegroep Ahold Delhaize en bij de Franse bouwmaterialengroep Saint-Gobain.

Ergon werd 15 jaar geleden door de familie Frère opgericht en lanceerde vorig jaar zijn vierde fonds. De participatie van de familie Frère in dat fonds zakte voor het eerst onder 50 procent. De rest van de middelen komt van rijke families, vermogensbeheerders, verzekeraars en stichtingen.

Vertrek

Leroy kondigde vorig jaar in september haar vertrek aan naar de Nederlandse telecomreus KPN. Intern veroorzaakte de timing van dat vertrek een tweespalt, wat Leroy verplichtte vroeger dan voorzien de deur van Proximus achter zich toe te trekken. 

Leroy bleek echter vlak voor ze de overstap naar KPN aankondigde een pakket aandelen van Proximus verkocht te hebben. Een deal die vermoedens van voorkennis deed rijzen, waarbij in een zelden geziene actie het gerecht bij Proximus binnenviel.

KPN trok vervolgens de benoeming van Leroy als CEO in. Het verwees naar de 'onzekere procedures' waarin de ex-CEO van Proximus in België was verwikkeld als rechtvaardiging.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud