Econopolis en familie Moorkens lanceren fonds voor familiebedrijven

Geert Noels en Axel Moorkens.

Econopolis, het vermogenshuis van Geert Noels, richt een nieuw fonds op met Alcopa, de holding van de zakenfamilie Moorkens. Het Ace Family Fund mikt op verborgen familiale groeibedrijven.

In een wereld die toenemend gedomineerd wordt door grote bedrijven, speuren wij naar onderbelichte hidden champions met een aantrekkelijke waardecreatie, zo luidt het mission statement op de website van het nieuwe fonds.

Ace Family Fund is een acroniem voor Albert, Constance en Econopolis waarbij Albert en Contance wijzen op het echtpaar Moorkens, de historische oprichters van de Antwerpse holding Alcopa die nu gerund wordt door kleinzoon Axel. Econopolis en Alcopa partneren in het nieuwe fonds dat een slagkracht heeft van 100 miljoen euro. Econopolis draagt 40 procent, Alcopa 60 procent.

Het fonds streeft naar investeringen van 2 miljoen tot 20 miljoen euro per bedrijf met de mogelijkheid om tot 10 procent van het fonds te investeren in 'early stage'-bedrijven die nog niet rendabel zijn maar daar wel op korte termijn zicht op hebben.

Alcopa is van oudsher een invoerder en distributeur van auto's. Maar de familiale holding is de jongste jaren bezig met een grote heroriëntatie, waarbij ze druppelsgewijs haar weinig rendabele autobusiness verkoopt en nieuwe activiteiten verwerft.

De banden tussen Noels en de familie Moorkens versterkten in juni toen Alcopa samen met de families Toye, Noël en Jolly aan boord getrokken werd als aandeelhouder van Econopolis.

Het nieuwe fonds versterkt het private equitylandschap in België voor kleinere bedrijven en treedt daarmee in directe concurrentie met de beurs van Brussel. Familiebedrijven vormen al langer een doelwit van de Brusselse beurs in een poging om het verschraalde beursklimaat in België weer aan te wakkeren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud