Ergon koopt Franse voedingsgroep Haudecoeur

Haudecoeur is gespecialiseerd in de import, productie en distributie van voeding voor klanten van Maghrebijnse, Aziatische, Afrikaanse en Antilliaanse origine. ©AFP

Het investeringsfonds Ergon uit de Frère-groep neemt de Franse familiale voedingsgroep Haudecoeur over. De prijs van de transactie is niet bekend.

Haudecoeur is gespecialiseerd in de import, de productie en de distributie van voeding voor klanten van Maghrebijnse, Aziatische, Afrikaanse en Antilliaanse origine. Het bedrijf bezit een zestal eigen merken: Riz du monde, Samia, Legumor, Profruit, Kooz en Pastilla. Hoe groot Haudecoeur is, is niet bekend. Het laatste bekende omzetcijfer - 102 miljoen euro - dateert van 2014.

Het is de tweede investering van Ergon IV, het vierde fonds uit de Ergon-stal. Enkele weken geleden kocht Ergon IV het Nederlandse detacheringsbedrijf TMC.

Halal

Ergon heeft al langer interesse in de Franse markt van zuiderse voeding. Vorig jaar dong het Belgische investeringsfonds mee naar de overname van Isla Délice, de Franse marktleider in halalproducten. Maar Perwyn, het fonds van de Franse oliefamilie Perrodo, ging met de buit aan de haal.

De Perrodo’s - een van de rijkste Franse families - werken aan de verkoop van de Belgische marshmallowproducent Mr Mallo. Dat is de grootste Europese producent van marshmallows onder het huismerk van retailers (private label). Ieder jaar rolt 14.000 ton van het snoepgoed in alle geuren en kleuren van de band in de drie fabrieken van de groep.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud