Familie Moortgat stapt in Winsol

Winsol is onder meer gespecialiseerd in raam- en deurprofielen in pvc en aluminium. ©winsol

De Moortgats - niet te verwarren met de brouwersfamilie met dezelfde naam - kopen samen met CEO Xavier Constenoble de Belgische marktleider in rolluiken en zonnewering.

Het investeringsfonds Bencis kocht ruim elf jaar geleden een stevige meerderheidsparticipatie in Winsol. Het management bleef aan boord en kreeg de rest van het kapitaal in handen.

Daar komt nu verandering in. Sufina, de holding van de Oost-Vlaamse kmo-familie Moortgat, bezit voortaan de meerderheid van de aandelen. CEO Xavier Costenoble verhoogde naar aanleiding van de deal zijn (minderheids)participatie. Sufina en Costenoble investeren in Winsol via de vennootschap Sucova, die eind vorig jaar werd opgericht. De Bencis-bestuurders zetten een stap terug, staat te lezen in de bijlagen van het Belgische Staatsblad.

Winsol is gespecialiseerd in zonnewering, raam- en deurprofielen in pvc en aluminium, rolluiken, poorten, terrasoverkappingen en raamdecoratie. De groep was vorig jaar goed voor een omzet van 75 miljoen euro en een brutobedrijfswinst (ebitda) van 3 miljoen.

Rijscholen

De familie Moortgat was tot 2008 actief in rijscholen. Ze verkocht dat jaar haar belangen in die sector aan de bijstandsgroep VTB-VAB. Ze was ook een van de families achter de Waalse houtskoolverpakker Carbobois, voor die werd verkocht aan twee Brusselse ondernemers.

Via Sufina heeft de familie nog een belang in Sels Villabouw, een bedrijf actief in de bouw en de renovatie van exclusieve villa's. Ze is ook hoofdaandeelhouder van Anglo Parts, een specialist in wisselstukken voor oldtimers.

Sufina heeft overigens absoluut niets te maken met het beursgenoteerde Sofina, de holding van de familie Boël.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect