Fiscus jaagt nog op (ex-)werknemers Gimv

Een reeks begunstigden van Gimv's oude verloningssysteem bij meerwaarden vecht nog een robbertje uit met de fiscus. ©ELD/Toon Grobet

Gimv mag de pagina van het geschil met de BBI dan wel hebben omgedraaid, voor een reeks begunstigden van het oude verloningssysteem op de lange termijn is de zaak verre van afgehandeld.

Tien maanden nadat de inspecteurs van de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) in mei 2018 bij Gimv waren binnengevallen, kregen enkele (ex-)managers van de investeringsmaatschappij een aanslagbrief van de fiscus in de brievenbus. Daarin stond een extra belasting op vergoedingen voor lucratieve deals uit het verleden.

De saga was daarmee niet gedaan. Volgens onze informatie vechten nog tien à vijftien personen een robbertje uit met de BBI-inspecteurs over de voormalige langetermijnverloningsplannen van Gimv. In die groep zitten zowel ex-werknemers als mensen die nog altijd voor de investeringsmaatschappij werken. Sommigen zijn er niet over te spreken dat Gimv ze destijds verzekerd zou hebben dat het bonussysteem rechtszekerheid had, maar dat de investeringsmaatschappij niet meer thuis geeft nu de BBI het syteem niet koosjer vindt.

Enkele topmanagers die individueel ook van het 'oude' bonussysteem genoten, hebben wel al een regeling met de BBI getroffen. Het zou onder meer gaan om CEO Koen Dejonckheere, financieel directeur Kristof Vande Capelle en juridisch directeur Edmond Bastijns.

Gimv geeft geen commentaar op het lopende BBI-onderzoek noch op de fiscaliteit van de individuele begunstigden. 'Dat is een privéaangelegenheid', luidt het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud