Advertentie

Frère stapt in Adidas

©Photo News

De holding GBL van de families Frère en Desmarais zag in de eerste helft van dit jaar het nettoresultaat stijgen van 502 naar 720 miljoen euro. De holding kwam met resultaten enkele uren nadat bekend raakte dat Frère ook in het Duitse sportmerk Adidas stapt.

GBL  - de holding van de families Frère en Desmarais - beheerste donderdag uitgebreid het nieuws. Eerst met een transparantiemelding die duidelijk maakt dat de holding met zijn kapitaal in het Duitse sportmerk Adidas  stapt. GBL verwerft een belang van 3 procent. Aan de slotkoers van vorige week vrijdag - het tijdstip van de participatiemelding - is het pakket aandelen dat GBL verwierf 446 miljoen euro waard. 

De bekendmaking van de investering in Adidas duwde de koers van de sportartikelenfabrikant 2,8 procent omhoog tot 73,90 euro. GBL klokte bij de slotbel in Brussel af op lichte winst, van 0,4 procent tot 75,29 euro. Meteen na de slotbel volgden ook de resultaten van de holding. 

Daaruit bleek dat het nettoresultaat in het eerste halfjaar steeg van 502 miljoen euro vorig jaar naar 720 miljoen nu. Belangrijker is de evolutie van de intrinsieke waarde: die klom 4,2 procent tot 98,63 euro per aandeel. De cashinkomsten, die belangrijk zijn voor het dividend van GBL stegen van 317 tot 339 miljoen euro. Dat is vooral te danken aan het dividend van de bouwgroep Lafarge. Die Franse groep is ondertussen overgenomen door de Zwitserse sectorgenoot van Holcim. GBL bezit bijna 10 procent van de gefuseerde entiteit, die noteert op de beurzen van Zürich en Parijs. 

De portefeuille van GBL bestaat uit Lafarge (belang van 21%), Total (2,9%), Imerys (53,5%), SGS (15%), Pernod Ricard (7,5%) en Engie (ex-GDF Suez, 2,3%). GBL heeft ook zogenaamde 'kweekvijverinvesteringen' in Umicore (12,4%) en Ontex (7,4%). GBL belegt ook in fondsen en heeft via Ergon tevens een eigen private-equityvehikel. GBL is een partnerschap tussen de familie Frère en de Canadese familie Desmarais. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud