Generali neemt joint venture met PPF volledig over

(Foto: Reuters) ©Reuters

De Italiaanse verzekeraar Generali betaalt 2,5 miljard euro om volledig eigenaar te worden van een joint venture die het heeft met PPF Group. De twee verkochten samen verzekeringen in Oost-Europa, een markt die Generali nu zelf zal bewerken.

Generali richtte in 2007 een joint venture op met de private-equityspeler PPF, gevestigd in Amsterdam. PPF is in handen van de Tsjechische zakenman Petr Kellner, naar verluidt de rijkste man in Tsjechië. Generali en PPF verkopen samen verzekeringen in veertien Oost-Europese landen, een markt goed voor 14 miljoen klanten en 4 miljard euro aan premie-inkomsten, eind 2011.

Generali koopt zijn partner nu uit, omdat het Oost-Europa op eigen houtje zal bewerken. Generali betaalt 2,5 miljard euro aan PPF. De eerste helft daarvan tegen eind maart en het overige op het einde van 2014.

Mario Greco, de CEO van Generali die in augustus vorig jaar aan het roer kwam, gaat ervan uit dat de beslissing de winst van de verzekeringsmaatschappij uit de groeimarkten zal opkrikken. 'Deze transactie neemt alle onzekerheid weg over onze groeistrategie in Centraal- en Oost-Europa. We zullen nu ook volop voordeel kunnen halen uit onze investeringen en onze verzekeringsactiviteiten verder kunnen ontwikkelen, zodat ze meer winstgevend worden.'

Generali en PPF hebben samen onder meer een participatie van 38,5 procent in de Russische verzekeraar OEO Ingosstrakh, dat nu in handen komt van Generali.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud