Gilde koopt hygiënebedrijf CID Lines

©Marcel van den Bergh/Hollandse Hoogte

De private-equitygroep Gilde Buy-Out Partners koopt het Ieperse bedrijf CID Lines. De overnameprijs is niet bekendgemaakt. CID Lines zat tot nu toe volledig in de handen van de familie Brutsaert.

CID Lines fabriceert reinigings- en ontsmettingsmiddelen die in de landbouwproductie  (melkveehouderij, varkenshouderij, pluimveehouderij, schapenteelt, enzovoort), in de transportsector, de voedingsverwerking en in grootkeukens worden gebruikt.

Pierre Brutsaert, de ‘pater familias’ stapt uit het kapitaal. Dochter Helena en neef Koen Brutsaert herinvesteren in CID Lines Invest, de nieuwe topholding van de groep.

De  West-Vlaamse groep, die haar producten exporteert naar meer dan 70 landen, realiseert een geconsolideerde omzet van 40 miljoen euro. Andere financiële gegevens worden niet meegedeeld. Volgens onze informatie is het bedrijf bijzonder rendabel. De operationele kasstroom (ebitda) zou 12 à 13 miljoen euro bedragen.  De fusie- en overnameboetiek Verbaere & De Clercq (VD&P) begeleidde het verkoopproces.

België

Gilde Buy Out Partners opende begin dit jaar een kantoor in Brussel. Het heeft reeds enkele participaties in ons land: Betafence (ex-Bekaert Fencing, samen met CVC), Morubel (via het zeevruchtenconcern Heiploeg) en 6,75 procent in het biotechbedrijf Ablynx (participatie van Gilde Healthcare).

Het durffonds Gilde Equity Management (GEM) Benelux besliste eerder dit jaar zijn activiteiten op de Belgische markt op te voeren. Lieven Cuvelier, ex-topman van het durffonds Sofindev, adviseert het Nederlandse fonds daarbij.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud