Gimv en Ethias slaan handen in elkaar

Koen Dejonchkeere, de gedelegeerd bestuurder van Gimv. ©Photo News

De investeringsmaatschappij Gimv en de verzekeraar Ethias gaan samenwerken voor nieuwe projecten in de gezondheidssector. Met dat doel voor ogen wordt Ethias strategische partner van het Health & Care-fonds van Gimv.

Dat Health & Care-fonds, dat Gimv beheert, werd pas begin dit jaar in leven geroepen en legt zich toe op drie segementen: bio-wetenschappen, medische technologie en gezondheids- en zorgdiensten. De Vlaamse overheid, die ook al hoofdaandeelhouder is van Gimv, stak bij de start 50 miljoen euro in het nieuwe fonds. Gimv zelf pompte er op zijn beurt ook nog 50 miljoen euro in.

Nu komt daar nog 25 miljoen euro bij van de verzekeraar Ethias. Die mag zich voortaan een van de strategische partners van het Health & Care-fonds noemen. Het fonds wil uiteindelijk in totaal 200 miljoen euro ophalen voor nieuwe projecten. 

Eind november maakte het Health & Care-fonds zijn eerste grote investering bekend. Gimv en Gimv Health & Care legden toen 40 miljoen euro op tafel voor de Franse groep van privéziekenhuizen Almaviva Santé. Niet veel later volgde een investering in Eurocept, een Nederlands bedrijf dat zich toelegt op de marketing van gespecialiseerde geneesmiddelen en de levering van medische thuiszorgdiensten. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud