Advertentie

Gimv investeert in Nederlandse privé-klinieken

Equipe Zorgbedrijven specialiseert zich onder meer in rimpelbehandelingen ©BELGAIMAGE

Investeringsmaatschappij Gimv investeert 12,5 miljoen euro in Equipe Zorgbedrijven, een keten van Nederlandse klinieken actief in borstvergrotingen en het behandelen van spataderen.

Equipe Zorgbedrijven ontpopte zich op twintig jaar tot de Nederlandse marktleider in privéklinieken. De groep ontstond uit de Velthuiskliniek die gespecialiseerd is in borstvergrotingen en gezichtschirurgie.

Nadien sloten de Xpert Clinic (hand- en polschirurgie) en de Helder Kliniek (anale aandoeningen en spataderen) zich aan bij het netwerk dat nu actief is op 11 locaties en 250 medewerkers telt. Vorig jaar werden 20.000 patiënten behandeld.

Met het verse geld van Gimv krijgt Equipe middelen om te groeien. 'Hun investering en begeleiding zal ons in staat stellen verder uit te breiden in Nederland en nieuwe therapeutische domeinen aan te bieden', zegt directeur Jak Dekker, medeoprichter en aandeelhouder van het bedrijf.

Gimv krijgt voor zijn investering van 12,5 miljoen euro een niet gespecificeerd minderheidsaandeel.

Voor de Vlaamse investeringsmaatschappij is de ziekenhuismarkt ene groeisector. Het investeerde eerder ook al in Franse ziekenhuizen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud