Advertentie

Gimv krijgt drie nieuwe bestuurders

Hilde Laga. ©hilde laga

De Vlaamse Participatiemaatschappij (VPM), de referentieaandeelhouder van Gimv, heeft drie nieuwe bestuurders benoemd: Hilde Laga, Brigitte Boone en Karel Plasman. Samen met voorzitter Urbain Vandeurzen en Marc Descheemaecker zullen zij de Vlaamse overheid vertegenwoordigen in de raad van bestuur van de investeringsmaatschappij.

De Vlaamse overheid bezit 27 procent van Gimv  en benoemt als referentieaandeelhouder vijf bestuurders bij de investeringsmaatschappij. Dat is statutair bepaald. Tot nu toe vertegenwoordigden Urbain Vandeurzen (voorzitter), Marc Descheemaecker, Martine Reynaers, Christine van Broeckhoven en Francis Vanderhoydonck de Vlaamse regering bij Gimv.

Maar hun mandaat bij VPM - behalve dat van Descheemaecker, die onlangs Johan Van den Driessche (fractieleider N-VA in het Brussels Parlement) opvolgde - liep deze maand af. Op de algmene vergadering van VPM dinsdagmorgen werd het mandaat van Vandeurzen verlengd, dat van Martine Reynaers, Christine Van Broeckhoven en Francis Vanderhoydonck niet. Van Broeckhoven en Vanderhoydonck hadden een socialistisch etiket en die partij zit nu in de oppositie.

Nieuw trio

Dat drietal wordt nu vervangen door advocate Hilde Laga, Brigitte Boone en Karel Plasman. Zij worden straks ook bestuurder bij Gimv via coöptatie of ten laatste op de algemene vergadering van Gimv.

Brigitte Boone is de voormalige topvrouw van Fortis Private Equity. Karel Plasman is de voormalige CEO van het hr-dienstenbedrijf Acerta. Voor Laga, die eerder dit jaar vertrok bij het door haar opgerichte advocatenkantoor, wordt Gimv het vierde mandaat bij een beursgenoteerd bedrijf. Ze is reeds bestuurder bij de vastgoedbevak Aedifica en bij Barco en werd onlangs gecoöpteerd als bestuurder bij Greenyard Foods. Het fonds Gimv XL bezit iets meer dan 17 procent van de diepvriesgroentenspecialist.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud