Advertentie

Gimv stapt uit Nederlands zorgbedrijf

GIMV-CEO Koen Dejonckheere. ©Tim Dirven

Na zeven jaar neemt Gimv afscheid van de Nederlandse zorg-aan-huisdienst Eurocept.

Voor de zomer nam Gimv zich voor zijn portefeuille tegen het licht te houden wegens disrupties die Covid-19 in de economie teweegbrengt. Die oefening resulteert nu in een eerste exit dit najaar: Gimv verkoopt zijn minderheidsbelang in de Nederlandse zorgspeler Eurocept.

Gimv verkoopt samen met de oprichter en CEO van Eurocept, Mike van Woensel, zijn belang aan Mediq, een Nederlandse leverancier van medische hulpmiddelen en zorgoplossingen. Er worden geen financiële details bekendgemaakt.

Afgestrafte beurskoers

Gimv stapte in 2013 in Eurocept, een bedrijf gespecialiseerd in wondzorg-aan-huis, en andere ziekenhuisdiensten op verplaatsing. Het ging om de tweede deal voor het Gimv Health & Care Fonds, dat toen pas gelanceerd was met de Vlaamse overheid als cosponsor. Gimv bestempelt het traject met Eurocept als 'een mooi groeiverhaal'.

Michiel Declercq van KBC Securities is enthousiast en ziet de exit als een volgende stap in de verjonging van de portefeuille. De analist vindt dat de beurskoers van de investeringsmaatschappij te fel is afgestraft (Gimv verloor sinds de uitbraak van Covid zowat 20 procent van zijn waarde, red.) en de onderliggende waardering van de investeringsmaatschappij niet langer weerspiegelt. Gimv krijgt een adviesverhoging van 'houden' naar 'opbouwen' bij een gelijkblijvend koersdoel van 55 euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud