Gimv zoekt koper voor belang in Acertys

©mfn online editor import

De Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv heeft een Nederlandse tussenpersoon geëngageerd om een koper te vinden voor haar participatie in Acertys. Dat vernam De Tijd van meerdere bronnen. In de wandelgangen wordt getipt op een industriële koper.

Acertys is actief in de verkoop, distributie en technische ondersteuning van hoogtechnologische apparatuur voor talrijke medische specialisaties, gaande van cardiologie tot onder meer gynaecologie, anesthesie, gastro-enterologie, neurologie en kraam- en kinderzorg. De groep is naar eigen zeggen in die niche marktleider in de Benelux in zeven gespecialiseerde medische vakgebieden.

Gimv  stapte in 2007 in de groep uit Aartselaar. De investeringsmaatschappij kocht toen tegen een niet nader genoemde prijs een participatie van 50,1 procent in Acertys. Het management kreeg de rest van de aandelen in handen. Of de verhoudingen tussen beide partijen onveranderd zijn gebleven, is onduidelijk. De bedrijfsdatabank Graydon vermeldt voortaan een belang van iets meer dan 46 procent voor Gimv.

Volgens het jongste geconsolideerde jaarverslag boekte de Acertys-groep - onder de naam Medvision Healthcare - in het boekjaar 2013-2014 een omzet van 47 miljoen euro en een bedrijfswinst van 2,5 miljoen. Door uitzonderlijke kosten en afschrijvingen kleurde het resultaat voor 2 miljoen rood.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud