Integra koopt containerspecialist Vindevogel

Het is de vijfde deal van het jonge investeringsfonds, dat voortaan over 110 miljoen euro kapitaal beschikt.

Containers Vindevogel - dat niets te maken heeft met de gelijknamige farma-ondernemer - is met zijn containers actief in de afvalsortering- en recyclagesector. Het bedrijf uit Oudenaarde biedt een waaier van diensten aan, gaande van containerverhuur en afvaltransport, tot sorteren en verwerking van verschillende soorten afval. Via zijn sorteercentra (Oudenaarde, Deinze en Gavere) verwerkt het ruim 160.000 ton afval per jaar. Dat is goed voor een omzet van 8 miljoen euro.

160.000
Afval
Containers Vindevogels verwerkt 160.000 ton afval per jaar.

Integra koopt een meerderheidsbelang in het bedrijf. Tegelijkertijd komt Hendrik Vergote als manager en aandeelhouder aan boord. Oprichtster en topvrouw Mieke Goemaere blijft zowel operationeel en als aandeelhouder betrokken.

Nieuwkomer

Vindevogel is de vijfde participatie van Integra, dat zowel investeert in Belgische kmo’s, in buitenlandse investeringsfondsen en, samen met die fondsen, in buitenlandse bedrijven. Het stapte onlangs aan de zijde van een Spaans fonds in Citri&Co, de Europese marktleider voor citrus- en steenvruchten.

Integra, dat begin dit jaar opgericht is, kondigt ook aan dat het 110 miljoen euro opgehaald heeft, zowel bij institutionele investeerders als bij een reeks ondernemers en families. Wegens de grote interesse wordt het ophalen van kapitaal verlengd tot midden 2020.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud