Italiaan leidt investeringsvehikel familie de Spoelberch

Roberto Italia heeft meer dan 25 jaar ervaring in de private-equitysector. ©rv

De Italiaanse private-equityveteraan Roberto Italia is de nieuwe CEO van Verlinvest. Dat is het investeringsvehikel van de AB InBev-familie de Spoelberch.

De familie de Spoelberch kreeg eind 2018 de volledige controle over Verlinvest. Ze kocht toen de familie de Mevius (10%) - een van andere Belgische aandeelhouders van AB InBev - uit. Dat ging gepaard met het vertrek van Frédéric de Mevius, de voorzitter van de raad van bestuur en het boegbeeld van het investeringsvehikel.

Vorige zomer werd Stefan Descheemaeker, de topman van de diepvriesspecialist Nomad, voorzitter van de raad van bestuur van Verlinvest. Descheemaeker is een vertrouweling van de Belgische bierfamilies. Hij was eerder directielid bij AB InBev en een tijdlang ook bestuurder bij de bierreus.

Kwarteeuw

Nu komt er ook een nieuwe CEO aan boord: Roberto Italia. Italia heeft meer dan 25 jaar ervaring in de private-equitysector. In 1994 ging hij, met een MBA van de topschool Insead op zak, aan de slag bij Warburg Pincus en vervolgens bij Cinven. Dat is een van Europa's grootste investeringsfondsen. Enkele jaren geleden stond hij mee aan de basis van de Milanese investeringsmaatschappij Space.

Verlinvest is internationaal bijzonder actief in de drank- en voedingssector. Het is onder meer eigenaar van Sula, het grootste wijndomein in India. In Italië heeft Verlinvest de maker van tomatensauzen Mutti in portefeuille. Het investeerde ook in tal van e-commercebedrijven, waaronder - samen met Sofina - de snelgroeiende Indiase leerapp Byju's.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud