Advertentie
Advertentie

Jos Sluys en partners pompen 4,5 miljoen euro in audiopionier Auro

©Photo News

Jos Sluys en enkele andere investeerders pompen 4,5 miljoen euro in New Auro, de vennootschap waarmee de Vlaamse investeerder de activa en technologie van het failliete Auro Technologies overnam.

Auro Technologies is de bedenker van het Auro-3D Surround-audioformaat, een alternatief voor het Amerikaanse Dolby. Het wordt veel toegepast in thuisbioscopen, omdat het een ‘immersieve’ geluidservaring in drie dimensies biedt. Auro is een spin-off van de muziekstudio Galaxy van de broers Wilfried en Guy Van Baelen.

Het bedrijf ging vorig jaar failliet. Het kwam in moeilijk vaarwater terecht door de coronacrisis en de daaropvolgende tekorten aan microchips. Daardoor werden minder toestellen verkocht met de Auro-technologie, waardoor het Kempense bedrijf zijn royaltystroom zag opdrogen. Bovendien zetten potentiële klanten, zoals streamingdiensten en fabrikanten van soundbars, hun plannen in de koelkast. Eind 2020 had het bedrijf ruim 59 miljoen euro verliezen opgestapeld.

Advertentie
59 miljoen
verlies
Eind 2020 had Auro Technologies ruim 59 miljoen euro verliezen opgestapeld.

Enkele weken na het faillissement nam Jos Sluys de activa van Auro over. Het management van Auro maakte mee de overstap. Nu pompt hij samen met enkele partners 4,5 miljoen euro in het bedrijf. Het gaat om twee individuele investeerders en om de Luxemburgse investeerder Monexx. Sluys' vehikel Saffelberg zet een lening van 1,5 miljoen euro om in kapitaal en de andere investeerders brengen de resterende 3 miljoen aan. Het is niet meteen duidelijk wie achter Monexx zit.

Fortuin

Sluys richtte Saffelberg begin 2008 op nadat hij fortuin had gemaakt met de verkoop van de hr-specialist Arinso. Het fonds kreeg toen 236 miljoen euro kapitaal mee. De 'miljonair op buikgevoel' investeerde dat onder meer in Calcutta, de oudste Belgische weverij, in vastgoed en hij financierde ook start-ups. Eentje daarvan is Tangent Works, dat bedrijven helpt complexe rekenmodellen uit te werken om toekomstige trends of prijsevoluties in te schatten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.