Kebek dicht bij overname Alphamin

Kebek is de opvolger van de voormalige durfkapitaalpoot van KBC. ©BELGA

Het durfkapitaalfonds Kebek staat dicht bij de overname van het Waals-Brabantse chemiebedrijf Alphamin. Dat vernam De Tijd.

Alphamin is een portefeuillebedrijf van de investeringsmaatschappij Indufin. Het bedrijf verdeelt gespecialiseerde polymeren en wassen. Het boekte in het boekjaar 2011-12 een omzet van 45 miljoen euro en een bedrijfswinst van 2,5 miljoen. Indufin bezit 84 procent van de aandelen van de vennootschap.

De investeringsmaatschappij startte vorige zomer een verkoopproces op. Volgens onze informatie zit de deal in de laatste rechte lijn en voert Indufin exclusieve onderhandelingen met Kebek. Hoeveel het fonds op tafel wil leggen, is niet bekend.

Opvolger

Kebek doet bij velen wellicht geen belletje rinkelen, maar het is de opvolger van KBC Private Equity. De bank-verzekeraar verkocht het leeuwendeel van de portefeuille van zijn durfkapitaalpoot eind 2012 aan het nieuwe fonds. Kebek telt acht participaties, waaronder de restaurantketen Lunch Garden en het verpakkingsbedrijf Allbox.

Het fonds wordt deels gefinancierd door LGT Capital Partners, de durfkapitaaltak van LGT. LGT heeft zijn roots in Liechtenstein - de prinselijke familie is een van de investeerders - maar zijn hoofdzetel ligt in Zwitserland.

Indufin is dan weer in de handen van de holding De Eik (familie Van Waeyenberghe) en de Luxemburgse investeringsmaatschappij Luxempart. Indufin heeft onder meer belangen in de Antwerpse ICT-beveiligingsspecialist SecureLink en de fabrikant van geautomatiseerde minibars Bartech. In het verleden was het ook aandeelhouder van de West-Vlaamse videodetectiesystemenspecialist Traficon, de milieugroep Waterleau en de verkoper van verzorgingsproducten Vemedia.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud