Kebek koopt callcenter Mifratel

©Emy Elleboog

Het investeringsfonds Kebek koopt, samen met het management van het bedrijf, het callcenter Mifratel. De financiële details van de overname zijn niet bekend.

KeBeK en het management kopen de aandelen van oprichtster Kristel D’Hondt (51%) en de investeringsmaatschappij Arkafund (49%). Dat is een durffonds van Dexia, uitgever Corelio en het Arkimedesfonds.

Mifratel is een callcenter inkomende contacten (inbound) als uitgaande contacten (outbound) activiteiten combineert. Het Gentse bedrijf richt zich tot klanten in alle sectoren, maar specialisatie in de telecom- en energiesector. Onder zijn klanten zitten bedrijven als KPN, Essent, Velux, Telenet, Lampiris, enzovoort. Naast de Belgische vestigingen in Gent en Moeskroen, biedt Mifratel ook diensten aan vanuit het buitenland. Mifratel boekte vorig jaar een omzet van 19 miljoen euro.

Mifratel is de twee overname van Kebek op korte tijd. Enkele weken geleden rondde het durffonds ook de overname van het chemiebedrijf Alphamin over. Eind vorige maand stapte Kebek dan weer uit het kapitaal van Lumière Publishing, het 'Vlaams fabriekje' achter series als 'Borgen'. De twee oprichters kregen het bedrijf opnieuw volledig in handen.

KBC

Kebek doet bij velen wellicht geen belletje rinkelen, maar het is de opvolger van KBC Private Equity. De bank-verzekeraar verkocht het leeuwendeel van de portefeuille van zijn durfkapitaalpoot eind 2012 aan het nieuwe fonds.

Kebek telt acht participaties, waaronder de restaurantketen Lunch Garden en het verpakkingsbedrijf Allbox.Het fonds wordt deels gefinancierd door LGT Capital Partners, de durfkapitaaltak van LGT. LGT heeft zijn roots in Liechtenstein - de prinselijke familie is een van de investeerders - maar zijn hoofdzetel ligt in Zwitserland.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud