Korting Gimv-aandeel slinkt

CEO Koen De Jonckheere vindt dat GIMV goed standhoudt - foto: Johanna Geron ©BELGA

De portefeuille van GIMV is het voorbije kwartaal lichtjes gedaald als gevolg van de onstabiele financële markten. Dat meldt de investeringsmaatschappij in een update.

De waarde van het eigen vermogen bedroeg op 30 juni 917,8 miljoen euro of 39,60 euro per aandeel. Dat is precies 2,87 euro meer dan de slotkoers gisterenavond (woensdag) in Brussel, 36,73 euro.

Deze waarde komt na de aftrek van het dividend van 2,45 euro dat einde juni van de koers ging. De effectieve betaling volgt pas op 3 augustus. Bij de huidige beurskoers impliceert dat dus een korting van 9,3 procent. Bij de publicatie van de jaarcijfers - op 22 mei - bedroeg die korting nog 15 procent. Sindsdien zakte de beurskoers echter iets minder dan de intrinsieke waarde.

Op het einde van het eerste kwartaal, op 31 maart, bedroeg het eigen vermogen nog 1.011,3 miljoen of 43,63 euro per aandeel.

CEO Koen Dejonckheere zegt dat 'het operationeel resultaat in het afgelopen kwartaal goed stand hield bij onze participaties, hoewel de macro-economische omgeving weinig dragend was'.

Een volledig resultaat komt er pas bij de publicatie van de halfjaarresultaten op 22 november. Het boekjaar loopt van 1 april tot 31 maart.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud