Advertentie
Advertentie

Liberty en Volta financieren start-up LookLive

Frank Maene. ©rv

Liberty Global, het moederbedrijf van Telenet, en het investeringsfonds Volta Ventures investeren 2 miljoen euro in de Nederlandse start-up LookLive. Ze leggen elk één miljoen op tafel.

Via een database identificeert Looklive welke kleding of accessoires acteurs dragen. Die gegevens worden automatisch gekoppeld aan een mogelijkheid om ze meteen in huis te halen. Het is de bedoeling
om in de toekomst ook meubels, auto's achtergrondmuziek en zelfs vakantiebestemmingen in de database op te nemen.

LookLive heeft contracten afgesloten met productiehuizen en zenders. Het is al mogelijk om van een tiental Amerikaanse programma's - onder meer 'House of Cards', 'Grey's Anatomy' en 'Keeping Up With The Kardashians' de gegevens te raadplegen. Dat is ook het geval voor de garderobe van tal van sterren.

Volta Ventures is een technologiefonds dat eind vorig jaar formeel van start ging. Het werd onder meer opgericht door techondernemer Peter Hinssen, Jan Vorstermans (ex-Telenet) en Jürgen Ingels (ex-Clear2Pay). Het fonds trok ook Dries Buytaert (Acquia, Drupal), Michel Akkermans (ex-Clear2Pay), Alain De Taeye (TomTom) en Eric Van Zele (Barco) aan als aandeelhouder. Maar de grootste geldschieters zijn het ARKimedes-Fonds II (een initiatief van de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en de Vlaamse overheid) en het EIF (European Investment Fund). Volta wordt geleid door veteraan Frank Maene en Filip Vandamme, die tot voor kort bij Barco verantwoordelijk was voor fusies en overnames.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud