Luiks fonds haalt 20 miljoen op voor medische toestellen

Een van de investeerders is Marc Nolet van het Luikse bedrijf Physiol. ©Laurie Dieffembacq

White Fund, een nieuw investeringsfonds met vooral Luikse geldschieters, wil een tiental veelbelovende medtechprojecten in België financieren.

Het nieuwe fonds is een initiatief van Joanna Tyrekidis en Benoît Fellin, die al actief waren bij het Waalse investeringsfonds Noshaq (het vroegere Meusinvest). Ze zagen een gat in de markt voor een fonds dat medtechstart-ups in een vroege fase kan ondersteunen.

In de voorbije twaalf maanden haalde het duo toezeggingen voor 20 miljoen euro binnen bij een mix van investeerders. Het gaat onder meer om Marc Nolet (CEO van het Luikse medtechbedrijf Physiol), de federale overheid (FPIM), het Agoria-fonds Invest For Jobs, de Brusselse investeringsmaatschappij finance&invest.brussels, Noshaq, Ogeo Fund, Solidaris en het Luikse universitaire ziekenhuis CHU.

White Fund zegt dat het de volgende maanden nog eens 10 miljoen euro aan extra middelen wil ophalen. Het fonds mikt op twee tot drie dossiers per jaar met elk een waarde van 2 à 3 miljoen euro. De focus ligt op België, maar aangrenzende regio’s zijn ook mogelijk.

Bedrijven moeten minstens een ‘proof-of-concept’ van hun technologie kunnen voorleggen en voldoende indicaties hebben dat er potentieel is voor hun oplossing. Het fonds bestudeert een 15-tal projecten in domeinen als medische beeldvorming, cardiologie of het opsporen van ademhalingsproblemen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud