Advertentie

Odoo, Deliverect en Abriso vallen in de prijzen

Na 2,5 jaar is Deliverect van medeoprichter Zhong Xu op koers naar een miljardenstatus.

De Belgische durf- en investeringsfondsen reiken de PE Awards dit jaar uit aan de softwarebedrijven Odoo en Deliverect en de verpakkingsspecialist Abriso-Jiffy.

De Belgian Venture Capital & Private Equity Association (BVA) is de Belgische koepelorganisatie van durf- en investeringsfondsen in ons land. Ze reikt al voor de vierde keer haar awards uit. Die gaan naar bedrijven die een stevige kapitaaloperatie of deal achter de rug hebben.

Het Waals Odoo ontpopte zich deze zomer als waardevolste Belgische start-up toen de Amerikaanse durfkapitalist Summit Partners twee andere aandeelhouders uitkocht voor 180 miljoen euro. Het Waalse softwarebedrijf werd bij de operatie gewaardeerd op 2 à 2,5 miljard euro.

Het Gentse Deliverect, dat software maakt om online bestellingen van horecazaken te beheren, haalde 65 miljoen dollar (54 miljoen euro) op om de leiderspositie op de wereldmarkt te claimen. Bij de operatie kwamen twee durfkapitalisten van wereldformaat aan boord: DST en Redpoint Ventures, dat eerder al investeerde in Netflix, de maaltijdbezorger Just Eat, het betaalbedrijf Stripe en het databedrijf Snowflake. Na 2,5 jaar is Deliverect al op koers naar een miljardenstatus.

Vanhalst

Bij de grotere deals valt de overname van Abriso-Jiffy in de prijzen. De specialist in isolatiematerialen en beschermende verpakkingsmaterialen werd - naar verluidt voor 150 à 200 miljoen euro - overgenomen door Quva, het vehikel van TVH-telg Pascal Vanhalst. Hij kocht het bedrijf van het investeringsfonds Bencis en het management.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud