Advertentie

Ondernemers Lage Landen profiteren mee van Zynga-deal

De fondsen van Hummingbird - kolibrie in het Nederlands - leggen hun aandeelhouders geen windeieren, integendeel. ©EPA

Een hele reeks Vlaamse en Nederlandse ondernemers gaan als aandeelhouder van de fondsen Hummingbird I en II mee de vruchten plukken van de verkoop van Peak Games aan Zynga.

De aandeelhouders van durfkapitaalfondsen krijgen na succesvolle 'exits' traditioneel een deel van de meerwaarde uitgekeerd door de betrokken fondsen. Dat zal ook na de deal tussen Zynga en Peak Games het geval zijn.

Onder de investeerders die in de twee Hummingbird-fondsen betrokken fondsen investeerden, zitten heel wat bekende namen uit de ondernemingswereld, waaronder Wouter Vandenhaute en Erik Watté, de oprichters van het productiehuis Woestijnvis, maar ook Michel Akkermans (Clear2Pay).

Ook de familie Vangheluwe (Winsol) en van Dries Van Canneyt (ex-Unilin) investeerden in Hummingbird. En Christian Dumolin (via Trustcapital), Paul Thiers (ex-Unilin) en 'serial entrepreneur' Kristof De Spiegeleer zaten alle drie in het eerste Hummingbird-fonds rond Barend vanden Brande.

Nederland

Ook de Nederlandse investeerders in de durffondsen zijn niet van de minste. Een van de oprichters van de site voor hotelboekingen Booking.com zit aan boord, net als Raymond Spanjar en Floris Ros van Tonningen, de oprichters van de sociaalnetwerksite Hyves en de beleggerssite IEX.nl.

Pieter Van Doorne - kleinzoon van Hub van Doorne, een van de twee oprichters van DAF - en ondernemer Piet Mazereeuw - die op de miljonairslijst van het zakenblad Quote prijkt - pompten eveneens geld in Hummingbird.

Vier fondsen

Hummingbird heeft in totaal vier fondsen (Hummingbird I, II, III en het Opportunity Fund). Die hebben in totaal zo'n 220 aandeelhouders, waarvan 60 procent in Vlaanderen en de rest in Nederland.

Slechts de twee eerste fondsen zijn betrokken in de overname van Peak Games door de gamereus Zynga.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud