Advertentie

Opnieuw topper weg bij Gimv

Peter Maenhout. ©Wim Kempenaers (WKB)

Peter Maenhout, een lid van het uitvoerend comité van de investeringsmaatschappij Gimv en verantwoordelijk voor de divisie Connected Consumer, gaat andere oorden opzoeken. Dat vernam De Tijd. Het is het zoveelste vertrek bij Gimv in een lange rij.

Het vertrek van Maenhout is nog niet officieel bekendgemaakt, maar zou op korte termijn plaatsvinden, zeggen meerdere bronnen. De betrokkene weigert elk commentaar.

Maenhout zit al meer dan acht jaar bij Gimv . Hij werd er begin 2009 verantwoordelijk voor het XL Fonds en de Belgische buy-out- en groeikapitaalactiviteiten. Sinds de reorganisatie van Gimv in platformen leidt hij de divisie Connected Consumer. Daarvoor stond hij anderhalf jaar aan het hoofd van het Benelux-kantoor van het hefboomfonds Amber Capital en was hij onder meer actief in fusies en overnames en kapitaalmarkttransacties bij Petercam (10 jaar) en de Generale Bank (6 jaar).

Onder zijn verantwoordelijkheid investeerde Gimv XL in bedrijven als Punch Powertrain, Vandemoortele, de energiegroep Lampiris, Greenyard en het busbedrijf Hansea. Gimv verkocht de meeste van die participaties sindsdien. Dat legde de investeringsmaatschappij en de institutionele aandeelhouders van het fonds geen windeieren.

Leegloop

Het vertrek van Maenhout is voorlopig het laatste in een lange rij bij Gimv. Eind vorige maand diende Dirk Boogmans, voorzitter van het remuneratiecomité en ex-CEO van Gimv, geheel onverwacht zijn ontslag in. Hij stapte over naar Smile Invest, het nieuwe concurrerende fonds van Urbain Vandeurzen, de ex-voorzitter van Gimv. Boogmans investeerde ook in dat fonds.

Behalve Maenhout ziet Gimv binnenkort ook een ander lid van zijn uitvoerend comité vertrekken: Ivo Vincente. De Nederlander, bij Gimv verantwoordelijk voor het platform Sustainable Cities, gaat de Nederlandse markt afschuimen voor Smile Invest. Matthias Vandepitte, die mee leiding gaf aan dat platform, verkaste naar Fortino Capital. Dat is het fonds rond voormalig Telenet-CEO Duco Sickinghe.

Vóór Vincente vertrokken ook al Bart Cauberghe en Thomas Dewever richting Smile Invest. Cauberghe is de architect van de Punch Powertrain-deal, die Gimv en enkele andere investeerders vorig jaar 1 miljard euro opbracht. Dewever was eveneens actief bij Gimv XL.

Vier jaar geleden vertrok ook Alain Keppens bij Gimv, waar hij was opgeklommen tot lid van het uitvoerend comité. Tijdens zijn loopbaan bij Gimv was Keppens betrokken bij tal van buy-outs. Hij richtte samen met Ivo Maréchal (ex-Essers) het investeringsfonds Down2Earth op.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud