Payday voor Nicolas Lombaerts en Tom De Sutter

Tom De Sutter (midden) en Nicolas Lombaerts (rechts) tijdens een wedstrijd tussen RSC Anderlecht en Zenit Sint-Petersburg in 2012. Ze spelen intussen respectievelijk voor FC Knokke en KV Oostende. ©BELGA

Het durfkapitaalfonds Vectis keert na een succesvolle deal ruim 8 miljoen euro uit aan zijn aandeelhouders, onder wie de twee voetballers.

Vectis richtte in de zomer van 2016 zijn derde fonds op. Het haalde in sneltempo 45 miljoen euro op. De Vlaamse overheid (via Arkimedes), VDK Spaarbank en Crelan stopten Vectis III geld toe.

Ook een reeks ondernemers, onder wie Jacques Pollet (watergroep Pollet), Patriek Destrooper (oprichtersfamilie Jules Destrooper), Dries Van Canneyt (ex-Unilin) en Jonas Dhaenens (Combell) deden dat.

8,25 miljoen euro
Uitkering
Vectis keert zijn aandeelhouders 8,25 miljoen euro uit.

De aandeelhouderslijst bevatte ook de namen van twee voetballers: de voormalige Rode Duivels Tom De Sutter (nu speler bij FC Knokke) en Nicolas Lombaerts (KV Oostende).

Het fonds keert zijn aandeelhouders 8,25 miljoen euro uit. Hoeveel daarvan naar iedere aandeelhouder - en dus naar de twee voetballers - vloeit, is niet bekend.

Succesvolle deal

De uitkering volgt op een bijzonder succesvolle deal van Vectis eind vorig jaar: de verkoop van de Brusselse nutsgroep Amadys aan het Britse investeringsfonds Equistone. Vectis bezat 40 procent van Amadys. Hoeveel het daarvoor kreeg, is niet bekend. 'Maar het was de deal van de eeuw voor Vectis', zegt een financiële bron.

Vectis is al meer dan vijftien jaar actief. In 2004 lanceerde de investeringsmaatschappij haar eerste fonds met een kapitaal van 10 miljoen euro. Het tweede fonds volgde in 2011 met 25 miljoen kapitaal. Nummer drie volgde vijf jaar later met een kapitaal van 45 miljoen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud