Advertentie

Payday voor Sofina en Colruyt

De hoofdzetel van Sofina. De holding is een van de historische aandeelhouders van Sofindev. ©mfn online editor import

Het investeringsfonds Sofindev IV keert zijn aandeelhouders - waaronder Sofina en Colruyt - 33 miljoen uit.

De kapitaalvermindering staat te lezen in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Het kapitaal van het fonds wordt teruggebracht van 106 naar 72 miljoen euro. Dat gebeurt om 'het kapitaal in overeenstemming te brengen met de huidige en toekomstige noden van de vennootschap'.

De operatie neemt plaats na een succesvolle exit van Sofindev IV: House of Talents. Het fonds verkocht die uitzendgroep twee maanden geleden aan Baltisse, de investeringsmaatschappij van ondernemer Filip Balcaen.

Colruyt en Sofina zijn nog belangrijke investeerders in Sofindev IV, maar vertegenwoordigen intussen minder dan een kwart van het kapitaal.

Het geld van de kapitaalvermindering stroomt naar enkele illustere aandeelhouders: de Boël-holding Sofina , de distributiegroep én de familie Colruyt , maar ook de oprichters van Interparking (de familie De Clercq) en het Luxemburgse August Private Equity.

Colruyt en Sofina zijn nog belangrijke investeerders in Sofindev IV, maar vertegenwoordigen intussen minder dan een kwart van het kapitaal. Enkele ondernemers van bedrijven waarin Sofindev eerder participeerde, zijn ook aandeelhouder van Sofindev IV.

Het fonds investeerde de jongste maanden onder meer in Mabo-Lifting, een belangrijke Belgische verdeler van heftrucks, en in de ondernemersdatabank Companyweb.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud