Advertentie

Quest for Growth pompt geld in China-fonds Capricorn

Het Capricorn Fusion China Fund is onder meer aandeelhouder van Xenomatix, een Leuvens bedrijf dat technologie in huis heeft om auto’s autonoom te laten rijden. ©Marco Mertens

Quest for Growth gaat 7,6 miljoen euro investeren in het Capricorn Fusion China Fund, een van de fondsen van de durfkapitalist Capricorn. Die heeft al 30 miljoen euro ingezameld en mikt in totaal op 75 miljoen.

Van dat bedrag heeft Quest for Growth al ongeveer 1,9 miljoen euro overgemaakt aan het fonds. Het resterende bedrag zal in de looptijd van het fonds worden opgevraagd.

Het Capricorn Fusion China Fund maakte zopas bekend dat het 30 miljoen euro heeft ingezameld. Een deel van dat geld komt van Quest for Growth en ook de federale investeringsmaatschappij FPIM stopte het fonds geld toe. Vertegenwoordigers van de twee investeerders zullen in de raad van bestuur van het fonds zetelen.

Bruggen slaan

Fusion Partners werd enkele jaren gelden opgericht door Paul Van Eynde, de voormalige topman van ING's vermogensbeheerpoot in België, om een brug te bouwen tussen Europese en Chinese ondernemers. Capricorn nam het beheer van het fonds eind vorig jaar over. Tegen eind dit jaar mikt het Capricorn Fusion China Fund op een kapitaal van 75 miljoen euro.

Het fonds zit sinds kort in het kapitaal van Xenomatix, een Leuvense bedrijf dat essentiële technologie in huis heeft om auto’s autonoom te laten rijden. Dat haalde in maart 10 miljoen euro op bij Capricorn, de investeringsdivisie van BNP Paribas Fortis en een zevental kleinere investeerders.

Het participeert ook in Xi’An Thiebaut, een Belgisch-Chinese joint venture die als toeleverancier voor de Chinese farma- en cosmeticaindustrie aluminium tubes maakt en commercialiseert in het noorden van China.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud