Sofina stapt in Spartoo

De hoofdzetel van Sofina in Brussel.

Sofina stapt in het kapitaal van het Franse internetbedrijf Spartoo. Spartoo is actief in de online-verkoop van schoenen en tassen. Hoeveel de holding van de familie Boël precies op tafel legt, is niet bekend.

De investering van Sofina kadert in een kapitaalronde van 25 miljoen euro van Spartoo. De Belgische holding nam de leiding van die ronde op zich. Andere investeerders zijn A Plus Finance, CM-CIC Capital Privé, Highland Partners and Endeavour Vision. Dit is de derde kapitaalronde van Spartoo. Het haalde sinds de oprichting zes jaar geleden in totaal reeds 45 miljoen euro op.

De verse middelen moeten de Europese expansie van Spartoo financieren. Het Franse bedrijf werd in 2006 opgericht en groeide al uit tot een van Europa's grootste online schoenen- en tassenverkoper. Surfers kunnen op de site kiezen tussen 30.000 modellen van 700 verschillende merken. Vorig jaar werden er via de webstek van Spartoo 2 miljoen schoenen verkocht in 20 Europese landen. De website trekt maandelijks 12 miljoen bezoekers aan. Op zijn thuismarkt is hij al rendabel.

Forse groei

De online-retailers doen het goed. Het Duitse Zalando verwacht dit jaar een omzet van 1 miljard euro, het dubbele van in 2010. In het eerste semester boekte Zalando een omzet van 471 miljoen, bijna evenveel als over heel 2011. Zalando trok deze zomer verse middelen aan van JP Morgan en de private-equitygroep Quadrant om zijn expansie te financieren.

Ook het Birtse Asos doet het goed: tijdens de eerste acht maanden van het jaar bereikte zijn omzet 538 miljoen pond, 38 procent meer dan een jaar voordien.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud