Verlinvest investeert opnieuw in Indiaas fonds

Een winkeltje in New Delhi. Verlinvest heeft nogal wat Indiase belangen. ©AFP

De Belgische investeringsmaatschappij participeert in nieuwe kapitaalrondes van de Indiase sectorgenoot DSG Consumer Partners.

Verlinvest, de investeringsgroep van de familie de Spoelberch (AB InBev), beperkt zich al lang niet alleen meer tot België. Net als sector- en landgenoot Sofina richt Verlinvest de pijlen onder meer op India en kon daar al meerdere successen optekenen. Zoals de hoge waardering van de Indiase start-up Byju.

De investeerder is onder meer als aandeelhouder betrokken bij het Indiase fonds DSG Consumer Partners, genoemd naar oprichter Deepak Shahdadpuri. DSG is gevestigd in Singapore en op het eiland Mauritius maar stopt zijn geld vooral in India. Op zijn minst 65 procent van de investeringen gaat naar het Aziatische land. Zoals de naam het zegt ligt de focus in hoofdzaak op consumentenactiviteiten, zoals thee, sapjes en kruiden.

Derde fonds

DSG Consumer Partners heeft onlangs 65 miljoen dollar opgehaald voor een derde fonds en nog eens 35 miljoen voor een zogenaamd build out-fonds dat zich richt op ondernemingen die al eerder ondersteund werden door DSG. Daarmee heeft de investeringsmaatschappij een vuurkracht van ongeveer 200 miljoen dollar.

Volgens Shahdadpuri heeft Verlinvest meegedaan aan de kapitaalronde van het derde fonds, net als het Nigeriaanse conglomeraat Kewalram Chanrai Group. Beide worden omschreven als sleutelpartijen. De Belgen steunden eerder het tweede DSG-fonds van 50 miljoen dollar. Hoeveel ze toen en nu op tafel leggen is niet bekend.

DSG mikt met het derde fonds op dossiers in onder meer verzorging, huisdieren, drankjes, snacks, vitaminesupplementen, toerisme, financiële diensten en wellness. Het gaat telkens om kleinere investeringen, tot 2 miljoen dollar in de aanvangsfase.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud