Advertentie

Vers bloed voor Brusselse beurs

Euronext Brussel mag zich opmaken voor twee nieuwkomers. ©Photo News

Twee bedrijven maken zich op om naar Euronext Brussel te trekken: het Waalse Bone Therapeutics en DG Infra+, het infrastructuurfonds van Gimv en Belfius Bank. Zonder onvoorziene omstandigheden zouden ze allebei nog voor eind dit jaar op de Brusselse koerstabellen moeten prijken.

Bone Therapeutics nam Bank Degroof en een Franse partij onder de arm om de beursgang te begeleiden en lijkt dus te kiezen voor een dubbele notering in Brussel en Parijs. De Waalse specialist in regeneratieve geneeskunde zou een operatie van zo’n 30 miljoen euro in gedachten hebben.

Parallel zetten de aandeelhouders de beursgang van het infrastructuurfonds DG Infra+ op de rails. Daarbij zullen zowel bestaande als nieuwe aandelen aangeboden worden. De hoofdaandeelhouders van DG Infra+ zijn Gimv  en Belfius.

Het fonds doet bij het grote publiek wellicht geen belletje rinkelen, maar investeerde onder meer in de tramlijn Antwerpen-Wijnegem, de nieuwe gevangenis in Marche-en-Famenne of nog de uitbreiding van de ringweg R4 in Gent. DG Infra+ wil met de verse middelen investeren in grotere infrastructuurprojecten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud