Vlaanderen verwatert beetje bij Gimv

Koen Dejonckheere, CEO van Gimv (foto: Belga) ©BELGA

De Vlaamse overheid ziet haar belang in de durfkapitaalgroep Gimv licht verwateren. De Vlaamse Participatiemaatschappij zette bij het keuzedividend 50 procent van de coupons in nieuwe aandelen om, de overige aandeelhouders kozen iets enthousiaster voor aandelen.

Over het boekjaar 2011/2012 opteerde Gimv voor het eerst voor een keuzedividend. De aandeelhouders van de Vlaamse investeringsgroep hadden dus voor het eerst de keuze om het dividend ofwel in cash - bruto 2,45 euro per aandeel - ofwel in nieuwe aandelen - 17 coupons gaven recht op 1 nieuw aandeel - te ontvangen.

Uiteindelijk kozen de aandeelhouders er voor om 58 procent van de coupons in nieuwe aandelen te laten omzetten. Daardoor blijft 24,6 miljoen cash bij Gimv en stijgt het aantal uitstaande aandelen met 787.781 stuks, van 23,176 naar 23,964 miljoen. 

De grootaandeelhouder van Gimv, de Vlaamse overheid via de Vlaamse Participatiemaatschappij (VPM), had eerder al laten weten 50 procent van de coupons in nieuwe aandelen om te laten zetten. Dat is dus iets minder dan de 'gemiddelde' aandeelhouder. Bijgevolg verwatert het overheidsbelang licht, van iets meer naar iets minder dan 27 procent.

De VPM heeft nu 6,45 miljoen stuks Gimv in handen, tegenover 6,27 miljoen stuks voordien. Met de cash op de overige helft van de coupons strijkt de Vlaamse overheid bruto 7,7 miljoen euro.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud