Advertentie

VRT en PMV investeren in 3D-bedrijf Cyborn

De stand van Cyborn op de beurs SuperNova in Antwerpen, met burgemeester Bart De Wever die virtuele realiteit test. ©BELGAONTHESPOT

De Antwerpse animatiestudio krijgt 1 miljoen euro toegestopt.

Media Invest Vlaanderen (MIV), een joint venture van de VRT en de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV, investeert 1 miljoen euro in de Antwerpse 3D-animatiestudio Cyborn. Dat maakt MIV dinsdag bekend. De investering moet de verdere groei van Cyborn mogelijk maken en de leidende positie van Vlaamse ondernemingen in de snel evoluerende animatiesector verzekeren.

Cyborn is een jonge groeiende animatiestudio die naast het (co)produceren van animatiefilms apps en games ontwikkelt met een sterke focus op augmented reality (AR) en virtual reality (VR). De studio specialiseert zich in dat segment onder andere in complexe en hyperrealistische 3D-karakteranimatie. Cyborn is volgens MIV bovendien de enige animatiestudio in België met een motioncapturestudio voor realistische animatie.

Games

De onderneming maakte een eerste animatiefilm ('Ploey'), werkt aan een tweede ('Dragon Rider') en werkte ook voor de VRT al opdrachten af. De combinatie van expertise met een diepgaande kennis van diverse technologieën maakt van Cyborn volgens MIV 'een geschikte partner voor innovatieve projecten en extendedrealitytoepassingen (XR)'.

De 1 miljoen euro is een achtergesteld krediet (toegekend in twee schijven) en dient om de groei van Cyborn te ondersteunen. Die groei kost geld omdat het bedrijf focust op nieuwe technologie en voortdurend innoveert, ook door toptalent aan te trekken. Het geld moet ook helpen Cyborn in Vlaanderen te houden.

MIV investeert in beloftevolle bedrijven uit de Vlaamse mediasector. Cyborn is de eerste investering van de joint venture.

Correctie: in een eerdere versie van het artikel stond dat Cyborn ook de (erg populaire) game maakte bij het spelprogramma Switch op Een maar dat werd gemaakt door concurrent Triangle Factory.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud